Stressi on tapa, jolla reagoimme, kun tunnemme olevansa paineen alaisena tai uhattuna. Se tapahtuu yleensä, kun olemme tilanteessa, jota emme tunne voivamme hallita tai hallita.
Kun koemme stressiä, se voi olla seuraava:
- Yksilö, esimerkiksi silloin, kun sinulla on paljon vastuita, joita sinulla on vaikeuksia hallita
- Osa ryhmää, esimerkiksi jos perheelläsi on vaikeita aikoja, kuten surua tai taloudellisia ongelmia
- Osa yhteisöäsi, esimerkiksi jos kuulut uskonnolliseen ryhmään, joka kokee syrjintää
- Yhteiskunnan jäsen esimerkiksi luonnonkatastrofien tai koronaviruspandemian kaltaisten tapahtumien aikana
Joskus pieni määrä stressiä voi auttaa meitä suorittamaan tehtäviä ja tuntemaan olomme energisemmäksi. Mutta stressi voi muodostua ongelmaksi, kun se kestää pitkään tai on erittäin voimakasta. Joissakin tapauksissa stressi voi vaikuttaa fyysiseen ja henkiseen terveyteemme. Usein ihmiset saattavat hetkellisesti auttaa stressiään videopeleillä tai pelaamalla https://www.ninjacasino.com/fi pelejä.
Stressin hallinta
Stressi on yleinen ilmiö, jota kaikki kokevat – aikuiset, teini-ikäiset ja jopa lapset säännöllisesti. Kysymys, joka herättää huolta tässä, on, kuinka ihminen käsittelee näitä hermoja tuhoavia hetkiä.
Vaikka stressi saa jotkut ihmiset murtumaan, toiset, joilla on rauhallisempi panos, ovat henkisesti tarpeeksi vahvoja kestämään lisätyn paineen, epäonnistumisen tai pettymyksen. Jatkuva stressi ja ahdistus voivat sabotoida itseluottamustasi, aiheuttaa vatsassa kutinaa ja vaikuttaa yleiseen hyvinvointiisi.
Joten kuinka voit ohjata stressin ankarat vedet pysyen rauhallisena? Tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua:
Ajattele lasia puoliksi täynnä
Ensinnäkin ihmiset eivät aina arvosta sitä, mitä heillä on, ja ovat huolissaan siitä, mitä muilla on. Säilytä positiivinen asenne ja arvosta sitä, mitä sinulla on – ja näet eri puolen itsestäsi, täynnä elämää ja uusia mahdollisuuksia.
Käytä realistista lähestymistapaa
Stressin laukaisee ongelma, joka saattaa tuntua mahdottomalta ratkaista. Kun opit löytämään ratkaisuja ongelmiisi, voit tuntea olosi paremmaksi hallinnassasi, mikä vähentää stressitasoasi. Vaikean tilanteen muuttaminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista.
Meidän on hyväksyttävä, että on tapahtumia, joita et voi hallita. Sinun ei tarvitse olla liian pakkomielle siitä tosiasiasta, että ongelmalle ei ole toteuttamiskelpoista ratkaisua. Anna sen sijaan parhaasi ja yritä keskittyä niihin elementteihin, joita voit hallita.
Ole itsevarma, älä aggressiivinen
Suuri osa stressistämme on itse aiheutettua. Muista, että sinun on vain oltava itsevarma eikä aggressiivinen aina paineen alla. Puolusta tunteitasi, mielipiteitäsi ja uskomuksiasi sen sijaan, että olisit vihainen, puolustava tai passiivinen.
Anna mielellesi ja kehollesi lepoa
Opi ja harjoittele rentoutustekniikoita, kuten meditaatiota, joogaa tai tai-chia stressinhallintaan. Nämä tekniikat auttavat vähentämään stressiä, alentamaan verenpainetta ja sykettäsi. Kokeile ja harjoittele säännöllisesti. Kehosi pystyy torjumaan stressiä paremmin, kun se on kunnossa.
Stressitilanteet lisäävät kehosi stressihormonien, kuten adrenaliinin ja kortisolin, tasoa. Fyysistä harjoittelua voidaan käyttää korvaamaan stressihormonien aineenvaihduntaa ja palauttamaan kehosi ja mielesi rauhallisempaan, pehmeämpään tilaan. Harjoitus tuottaa endorfiineja, jotka ovat aivoissa olevia kemikaaleja, jotka toimivat luonnollisina kipulääkkeinä, mikä parantaa unta ja vähentää stressitasoja. Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee, että terveiden aikuisten tulisi harjoittaa vähintään 150 minuuttia kohtalaisen intensiivistä liikuntaa viikossa.
Syö terveellisiä ja tasapainoisia aterioita
Kevyet ja terveelliset ateriat pitävät sinut varpaillasi ja tarjoavat hyvän olon tekijän. Ne toimivat suurena itseluottamuksen vahvistajana. Varaa keittiöösi terveellisiä ruokavaihtoehtoja terveelliseen ruokavalioon energiaasi alentavan roskaruoan sijaan. Yritä kuluttaa enemmän kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, soijalastuja, täysjyväkeksejä, hedelmiä ja vihanneksia